Truineer Nieuws melden?

Kinderen van De Fruitboom vullen voorleesweek met ‘The Masked Reader’

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van Basisschool De Fruitboom vulden de voorleesweek met ‘Te Masked Reader’, gebaseerd op het populaire tv-programma ‘The Masked Singer’. Eén van de gemaskerde voorlezers was kinderboekenauteur Jozua Douglas, zo bleek.  Hier een verslagje van de kinderen.

“Onze juf heeft aan enkele mensen die alle kinderen van onze school kennen, gevraagd om een fragment uit een boek voor te lezen. En dit voorlezen… moesten ze verkleed doen! Omwille van corona is het moeilijk om op school zelf te komen voorlezen, dus stuurden ze een voorleesfilmpje én een onthullingsfilmpje door.”

“Wie er zoal voorlas? Onze juf, een juf op pensioen, onze turnmeester, onze directrice, enkele mama’s en zelfs de superleuke kinderboekenauteur Jozua Douglas! Dat Jozua Douglas hieraan wou meewerken, vonden wij helemaal geweldig! En hij zei zelfs grappend in zijn filmpje: ‘Als jullie mij nu nog niet herkennen, dan hebben jullie echt heel lang onder een steen geleefd…’ Gelukkig hadden wij hem snel door!”

“Door de vermomming en de stemvervormingen was het niet eenvoudig om te raden wie er achter het ‘masker’ verstopt zat. De onthullingen waren erg verrassend, want er zaten zelfs ouders bij! Hoe die dat voor ons geheim hebben kunnen houden… Er vielen letterlijk monden open van verbazing! Het is zeker voor herhaling vatbaar. Je leert er nieuwe boeken door kennen en dat is fantastisch! Bij ons op school vond iedereen het alvast supertof! Een geslaagd project!”

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van Basisschool De Fruitboom