Truineer Nieuws melden?

Kinderen onder de 12 jaar gelden wel als knuffelcontact buiten het gezin

Wie kan het nog volgen? Een eerdere foto van Bart Tommelein wakkerde het vuur aan. Hij poseerde met zijn twee kleinkinderen met de cadeautjes van Sinterklaas. “Dat mag”, klonk het bij Bartje. “Dat mag niet”, zei Yves Stevens vandaag tijdens de persconferentie van de Crisiscel van de Federale Overheid. Wat is het nu? Wij vermoeden dat heel wat Truienaars met de handen in het haar zitten. Wij bezochten Vlaanderen.be en de website van de Federale Overheid. Wat blijkt: “Het mag wél”, althans volgens de informatie voor de burger op deze sites. Wij vragen ons af: “Moet die onduidelijkheid nu echt nog de dag voor kerstavond?”

© VRT Nieuws

Vlaanderen: “Kinderen onder 12 jaar tellen niet mee als knuffelcontact” – LINK
Volgens de website opgroeien.be, een website van Vlaanderen.be en dus de Vlaamse Overheid
Federale Overheid: “Kinderen onder 12 jaar tellen niet mee als knuffelcontact” – LINK

Yves Stevens van de Crisiscel: “Kinderen onder 12 jaar tellen wél mee als knuffelcontact”