Truineer Nieuws melden?

Home Elisabeth plaatst reuze kerstboom

Iedereen deed of deed dit jaar extra zijn best om van Kerstmis een feest van licht en warmte te maken. Zo ook in Home Ellisabeth waar ze een reuze kerstboom plaatsten van maar liefst 4,5 meter hoog.

De grote zaal van ‘de Abdij’ is 6 meter hoog, al enkele jaren was het de wens van directie en bewoners om daar een kerstboom op te stellen die paste bij de grootte van de zaal. Het moest er dus een zijn van minstens 4 meter hoog. “Zo een prachtige en grote kerstboom moet bewoners en personeel de kracht en moed geven om verder te gaan en niet op te geven. En zeker met de periode die we achter ons hebben snakt men hier naar gezelligheid met veel licht en warmte” zegt campusdirecteur Sarah Swinnen. Na intern overleg werd hij uiteindelijk geleverd, het kriebelde dan ook bij iedereen om aan dit huzarenstuk te beginnen. Onverwacht was ook het telefoontje van de VRT nieuwsdienst dat ze diezelfde dag een bezoek zouden brengen aan het woonzorgcentrum als item op het nieuws van 19u00. “Na dat telefoontje waren we het er snel over eens dat die boom er zou staan voor de cameraploeg langs zou komen” zegt animatorverantwoordelijke Pascale. Dus begonnen ze om 10u met 6 mensen vol goede moed aan de opbouw van de 4,5 meter hoge boom met 7200 takken, 5000 lichtjes en 732 kerstballen. “We zijn er echt trots op dat ons dit gelukt is, en dat we op deze manier in ons huis warmte kunnen brengen voor onze bewoners, familie, vrijwilligers en personeel” besluit Sarah.