Truineer Nieuws melden?

Garage Fox met Pascal Vossius sleutelt aan kwalitatieve woon- en werkomgevingen in Haspengouw

Een werkwereld van 800 m2 rond kwalitatief wonen en werken, dat is het nieuwe geesteskind van Pascal Vossius. De Truienaar geeft in hartje Sint-Truiden de voormalige Garage Dex een tweede leven: in Garage Fox brengt Pascal vastgoedprofessionals uit verschillende disciplines samen. Naast de kantoren vind je in Garage Fox een belevingsruimte, waar binnenkort een typische bar, sfeervolle stoof en zeldzame oldtimer elkaar flankeren. Die belevingsruimte wordt bovendien de uitvalsbasis van Voluit Vastgoed. Onder die naam ontwikkelt Vossius voortaan residentiële en commerciële vastgoedprojecten in Haspengouw en Vlaams-Brabant.

© Garage Fox met Voluit Vastgoed

Pascal Vossius stond de voorbije decennia aan de wieg van een resem vernieuwende ideeën in Sint-Truiden. En dat zowel als horecaondernemer (bv. ’t Nieuwscafé, Cosmo Café, Le Beau Zoo, Midweekfeesten,…) als in de politiek (bv. middenstandsvereniging Shop & The City, bedrijventerrein DronePort, het TV-programma Katarakt, de Bloesembar,…). Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen zette Vossius een punt achter zijn 18-jarige carrière als schepen, om zich 100% te focussen op het ondernemerschap.

Garage Fox: een werkwereld van 800m2 rond kwalitatief wonen & werken
Zijn nieuwe project brengt professionals samen die een passie voor kwalitatief vastgoed delen. “In de Schepen Dejonghstraat – hartje Sint-Truiden – geven we de voormalige ‘Garage Dex’ een nieuw leven. In 1930 openden Eloi en Alfons Jans hier een garage. Na de oorlog werd deze overgenomen door de familie Dex. We bewaren de rijke historiek van dit pand en herdopen het tot ‘Garage Fox’ (nvdr. een zinspeling op de familienaam Vossius). Hier creëren we een 800 m2 grote werkwereld, waar creatieve dienstverleners in de bouwsector elkaar vinden. In totaal gaat het om een investering van 1,5 miljoen euro”, becijfert Pascal.

Kantoren én belevingsruimte
Binnen de muren van Garage Fox versmelten noeste arbeid en creatieve inspiratie tot één werkwereld. De ene helft van Garage Fox is ingericht als kantoor: “Vanaf augustus 2022 wordt dit de toekomstige werkplek van bijvoorbeeld een architect, interieurarchitect, technisch adviesbureau of outdoor specialist (bv. tuinarchitect, wellness-specialist, zwembadbouwer). In totaal kunnen een zevental bedrijven hier een uitvalsbasis vinden, goed voor een 30-tal werkplekken in totaal.”

De achterkant van het gebouw (waar ooit aan auto’s gesleuteld werd) krijgt een nieuwe bestemming als belevingsruimte: “Dankzij de sfeervolle inkleding – met onder andere een karakteristieke bar en een typische stoof – ervaar je hier aan den lijve wat kwalitatief wonen, werken en leven inhoudt. In een voormalige garage horen uiteraard ook auto’s thuis. Geheel in de geest van het pand, etaleert een verdeler van oldtimers hier elke maand een zeldzaam exemplaar. Daarnaast gaan we nog op zoek naar een wijnhandelaar, die voor dat tikkeltje extra beleving zorgt.” De belevingsruimte krijgt een drievoudige invulling: “Voor alle duidelijkheid: Garage Fox wordt geen publiek toegankelijk café. We organiseren hier wél geregeld intieme activiteiten om mensen te informeren en inspireren rond kwalitatief wonen en werken. Daarnaast mogen de ‘inwoners’ van Garage Fox – de bedrijven die zich in de kantoren vestigen –zich nestelen aan de toog. Zo kunnen ze zich ontspannen en netwerken. En ten slotte wordt dit ook de vaste stek van Voluit Vastgoed.”

Voluit Vastgoed vanaf maart ‘21
Voluit Vastgoed, inderdaad. Want Vossius neemt ook zelf zijn intrek in Garage Fox, met een nieuw vastgoedkantoor: “Indertijd zette ik mijn eerste professionele stappen als vastgoedmakelaar (nvdr. bij het naburige Aktimmo)”, zo blikt Pascal terug. “Nu keer ik terug naar die eerste liefde. Met Voluit Vastgoed zijn we vanaf maart 2021 actief als projectontwikkelaar in Haspengouw en Vlaams-Brabant. En dat zowel in residentieel als commercieel vastgoed.”

“Binnen Voluit sta ik nog open voor een partner-makelaar, die er samen met mij wil invliegen”, besluit Vossius. “Want voluit voor het leven gaan, dat is mijn motto. Diezelfde beleving wil ik bieden als vastgoedontwikkelaar.”