Truineer Nieuws melden?

Fina Vanmarsenille overleden

We vernemen het overlijden van Fina Vanmarsenille. We kenden haar als een altijd vriendelijke en minzame dame en als één van de oprichters van ’t Neigemenneke, een vereniging voor het Truiens dialect waarvan ze jarenlang voorzitster was.

Een woordje van voorzitter André Pictoel in naam van ’t Neigemenneke

Vandaag 5 december 2020 is onze oud-voorzitster FINA VANMARSENILLE overleden na een lang gevecht tegen een slepende ziekte. Zoals we haar gekend hebben is ze tot het einde blijven plannen maken, zelfs voor Kerstmis had ze die nog. Haar gezondheid is de laatste dagen echter snel achteruit gegaan met het fatale gevolg.
Wij verliezen met haar een van de oprichters van ’t Neigemènneke. Bijna 40 jaar geleden was zij erbij op de eerste vergadering van de vereniging, zij werkte mee aan de Diksjónèèr, zij schreef talloze bijdragen in het Bukske en was daar nu nog mee bezig, zij was de taalexpert, ze was een sterkhouder van onze vereniging tot in haar laatste dagen.

Zij hield van het Sintrùins.

Fina wij zullen je heel erg missen, het ga je goed.