Truineer Nieuws melden?

Deal met Maes helemaal rond

5 uren…. zolang hebben STVV en Peter Maes vandaag nog ’s onderhandeld over wat ‘details’ in het contract worden genoemd. Intussen zijn de handtekeningen geplaatst en heeft Maes een contract voor één seizoen plus een jaar optie beet.

© youtube

Peter Maes (56) is de nieuwe trainer van STVV. Hij moet het team uit het moeras halen en het behoud zien veilig te stellen. Maes was vrij sinds hij in mei bij Lommel ondanks een miraculeuze reddingsoperatie werd ontslagen.

Maes, destijds keeper bij onder meer Anderlecht en Standard, heeft als trainer een resem Belgische clubs op zijn palmares: Verbroeding Geel, KV Mechelen, Lokeren, Racing Genk en nadien nog een seizoen Lokeren. Vervolgens geraakte hij in opspraak tijdens het voetbalschandaal Propere Handen. Een periode waar hij liefst niet op wil terugkomen en die niet verhinderede dat hij aan de slag kon bij Lommel SK in 1B. Die ploeg coachte hij in 18 matchen vanuit een haast verloren positie richting behoud. Toen was het voor hem omwille van geen plaats in de ‘Manchester City story’  over en out.  Na een klein half jaar ‘zonder voetbal’ mag hij nu weer aan de slag op het hoogste niveau, bij STVV. Na het afhaken van Hollerbach, gingen de Japanse bazen blijkbaar overstag en gingen ze in op de eis van de supporters om een man van de streek te halen. Wouter Vrancken was eerst in beeld, maar uiteindelijk werd het Maes/ Zijn opdracht luidt simpel maar is heikel: de kanaries weghalen van die voorlaatste plaats en verder naar veilige wateren loodsen.