De Snaat en Johàn vàn Ondezieë prizenteire…. Dzjaansop

Vanaf nu elke week… een toprecept gepresenteerd door De Snaat en Johan vàn Ondezieë, ene hobbychef die destijds veel leerde van wijlen Rik Coëme, een topkerel en een topchef die ons altijd zal bijblijven. Deze week Dzjaansop. Loot et oech smoake, ma zèèt verzichtig a dzje ternoo ieën loot vliege….!

DZJAANSOP 

Wa i-dzje noeëdig:

* 1 kilou dzjaan, gepèlt èn in reingskes gesnein

* en èèntsje vòsse-n tèèm

* 6 tieëne gepèlde loeëk èn in dun schùifkes gesnein

* 1 lorierbloat

* olèèfoule + klòt bouter

* 1,3 lieter bóeljong (runt, kikke, sorte legumme)

* zieëzààt èn peeper vàn aat de muile

* 1 Fràns broeët (en bagèt ver dèè ewa Fràns kóene) 

* Gruyère kees

Wèè móet dzje da moake ….?

  • Bak den dzjaan be den tèèm, de loeëk èn et lorierbloat in olèèfoule èn ewa bouter
  • Àlles 15 menute loote prùttele in en kàsròl be den dèksel drop (zùrregt da de dzjaan nè verkluirt èn nè loote vàstbakke on de bójem)
  • Nemp naa den dèksel vàn de kàsròl èn drèèt et vúr oeëg èn bak den dzjaan tòt as ter lichtbraan gewòòde-n is
  • Doodour wut den dzkaan ewa zúter èn wut de smoak vuil beeter
  • Bóeljong tebèè giete èn 20 menútjes’ zútjes kouke
  • Op smoak breinge be peeper en ziezààt
  • Schùp en koemp vòl sop èn doo lèg dzje e sneike broeët op
  • Wee et gèèn ei kàn op da sneike ewa vòsse loeëk vrèève 
  • Dàn ewa olèèfoule op da sneike drùppe èn dàn e bietsje geràspte Gruyère druiver.
  • Zit naa dèè koemp in oere vuirverwèrremde-n ouve of ònder de grill tòt as de kees smùlt.

Dzje kóent da och opdiene be de kees apoat. 

Loot et oech smoake !!  

(Èn zèèt verzichtig a dzje ternoo ieën loot vliege….!)