Truineer Nieuws melden?

‘De Mindere’ pakt uit met kerstkaartenactie

Museum DE MINDERE vraagt in naam van de uitvinder van de kerststal Franciscus van Assisi om Kerstmis thuis te vieren en om postkaarten naar mekaar te sturen en zet z’n z’n oproep kracht bij met een ludieke ‘kerstappartement’ postkaart en nog vijf andere mooie postkaarten met tekeningen van de kunstenaar SPRNG. Deze gratis kaarten willen een hart onder de riem steken en aanmoedigen.

Franciscus van Assisi is de uitvinder van de kerststal. In 1223 bouwde hij in het Italiaanse Greccio voor de eerste keer een levende kerststal. Door het verhaal uit de Bijbel uit te beelden wilde hij iedereen meer laten ‘aanvoelen’ wat Kerstmis betekent. Dat voorbeeld viel goed in de smaak want het idee om een kerststal te bouwen is tot op de dag van vandaag wereldwijd verspreid. We kunnen dit jaar helaas niet bij elkaar op bezoek tijdens de eindejaarsperiode, we vieren Kerstmis en Oudjaar thuis. Maar als we nu eens de tijd nemen om postkaarten naar familie en vrienden te sturen met een persoonlijk woordje? Zo zijn we toch een beetje meer met mekaar verbonden?

De vijf andere postkaarten zijn bedoeld als extra aanmoediging voor jong en oud voor het nieuwe jaar 2021. Leerkrachten, leiders van jeugdverenigingen kunnen er ook mee aan de slag. De postkaarten en de filmpjes achter de qr-code van elke kaart geven aanleiding om stil te staan bij vragen zoals: welke is jouw droom? waar vind jij inspiratie? 

Deze originele postkaarten kan je individueel, met je school of vereniging bestellen bij DE MINDERE via info@deminder.be . Ze zijn gratis, je betaalt alleen de verzendingskosten of je komt ze na reservatie afhalen in het museum. DE MINDERE stuurt de postkaarten ook met plezier digitaal naar je door. Het idee is dat jij ze dan weer verder stuurt naar je familie, vrienden, collega’s.

Deze postkaartenactie is een onderdeel van ‘Hé Franciscus!’ een onlineproject van DE MINDERE dat gerealiseerd kon worden dankzij de steun van de Vlaamse gemeenschap.

 

Contact museum DE MINDERE

Peter Preuveneers 0497 02 34 20 

peter@mediacircus.be

www.demindere.be