Truineer Nieuws melden?

Alkens research center Anima zoekt deelnemers coronavaccins en medicijn

Het ANIMA Research Center (ARC) van Dr. Erik Buntinx te Alken start volgende week met een groots COVID-19 onderzoek. Hierbij zullen meer dan 1000 proefpersonen met een 3-tal testproducten mogelijks beschermd kunnen worden tegen een infectie met het coronavirus. “Het ANIMA Research Center kreeg na de nodige inspecties de accreditaties om 2 kandidaat vaccins tegen het coronavirus te testen. Hiernaast mag het centrum ook het onderzoek voor een preventieve behandeling op basis van kunstmatige antistoffen uitvoeren”, aldus dr Eric Buntinx.

© TV Limburg

Expertise in klinische studies
Dr. Erik Buntinx, oprichter het private medische centrum ANIMA, voert al meer dan 25j klinische studies uit naar nieuwe medicijnen. Dit voornamelijk voor toepassingen tegen depressies en schizofrenie, maar sinds 2 jaar ook voor medicatie buiten de psychiatrie. Samen met zijn echtgenote Dr. Hilde Bollen en dochter Linde Buntinx, dokter in de Bio-Medische Wetenschappen, stuurt hij een intensief getraind gespecialiseerd onderzoeksteam. De medische onderzoeksfaciliteiten bestrijken meer dan 500 m² met o.a. 5 volledig uitgeruste onderzoeksruimtes en een intensieve bewakings- en behandelingsafdeling met 5 individuele slaapkamers. Farmaceutische topbedrijven met onder andere Janssen Pharmaceutica doen reeds langer een uitgebreid beroep op het ANIMA Research Center om hun innovatieve medicatie te testen op werking en veiligheid alvorens het uitgebracht wordt.

Uitgebreide audits van deze partijen alsook van de overheid hebben steevast de topkwaliteit van de werking van het ANIMA Research Center bevestigd.

COVID 19 & ANIMA Research Center
“In de strijd tegen het coronavirus, werden wij gecontacteerd door niet minder dan 3 gerenommeerde internationale farmaceutische bedrijven om hun producten in de laatste fase te onderzoeken naar werking en veiligheid”, aldus Dr. Buntinx. Het ANIMA Research Center kreeg na de nodige inspecties de accreditaties om 2 kandidaat vaccins tegen het coronavirus te testen. Hiernaast mag het centrum ook het onderzoek voor een preventieve behandeling op basis van kunstmatige antistoffen uitvoeren. Deze behandeling richt zich specifiek tot alle 60 plussers, personen die een hoog risico lopen op besmetting door COVID-19 via sociale en/of professionele blootstelling of patiënten met onderliggende aandoeningen.

Voor deze 3 studies, die allen tot de laatste fase III behoren en waarbij de medicatie dus al op een groot aantal patiënten naar veiligheid getest werd, komen via het ANIMA Research Center meer dan 1000 proefpersonen in aanmerking. De vrijwilligers, die ouder dan 18j moeten zijn, zullen in eerste instantie onderworpen worden aan een medische check-up, gevolgd door één of meerdere toedieningen en een nauwe opvolging de volgende maanden alsook jaren.  Op basis van de eerste screening, zal het medisch team van ANIMA de deelnemers adviseren voor welke studie zij zich best kunnen engageren. De proefpersoon krijgt echter ook de vrijheid zelf te kiezen aan welke studie hij of zij wenst deel te nemen.

Elke deelnemer ontvangt een vergoeding voor zijn participatie.

Dr. Buntinx: “Niet alleen zullen wij onderzoeken of het product werkt en er antistoffen in het bloed zijn maar kijken we ook op langere termijn of de mensen beschermd zijn en al dan niet toch door het coronavirus geïnfecteerd geraken.”

Bekijk de eerdere reportage op TV Limburg.

Deelnemen: COVID-19, een wereldwijde strijd – Anima Research Center
Meer info over ANIMA: www.animaresearch.com