Truineer Nieuws melden?

Al meer dan 559.000 Amerikanen ingeënt met coronavaccin

12 dagen nadat de Amerikaanse verpleegster Sandra Lindsey werd ingeënt, zijn er al in totaal bijna 600.000 Amerikanen ingeënt met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Ook in België wordt er snel gestart en treedt er een heel plan in werking waarbij de Woonzorgcentra van een vaccin-hubziekenhuis de vaccins bezorgd krijgen. Uit goede bron hebben we vernomen dat ook de Sint-Truidense woonzorgcentra geïnformeerd werden over de uitrol.

© Pfizer

Wie wordt wanneer in Sint-Truiden ingeënt?
Als we kijken naar de Belgische vaccinatiestrategie dan zullen in fase 1a de bewoners en personeel van woonzorgcentra en zorgprofessionals ingeënt worden. In fase 1b worden krijgen eerst de 65-plussers, daarna risicopatiënten tussen 45 en 65 jaar en (later) essentiële maatschappelijke en of economische functies een vaccin toegediend. Dit staat te gebeuren in de maanden januari en februari. Vanaf maart verwacht men grotere volumes van de vaccins te hebben waardoor in fase 2 laagrisico-groepen aangepakt kunnen worden.

In Amerika is op 12 dagen tijd met bijna 600.000 inentingen 75% van de inwoners van Limburg (874.000 inwoners) gevaccineerd. Er is dus hoop dat het vanaf nu snel weer normaal wordt.