Truineer Nieuws melden?

Wandelconsultaties slaan aan

Een betrokken opvolging van jouw dossier. Bij advocatenkantoor Thijsen & Onkelinx ben je daarvoor aan het juiste adres. Meesters Tom Thijsen en Greet Onkelinx zijn niet alleen in hun privéleven partners, ook in hun kantoren in Kortessem en Sint-Truiden vullen ze elkaar perfect aan. En in coronatijden zijn ze creatief gestart met wandelconsultaties. Lees het volledige artikel in ‘Den Truineer’.

© Atelier Radoux

Lokale verbondenheid 
“Begonnen als twee aparte kantoren, zijn we stilaan meer samengesmolten. Anders gezegd, van tegenstrevers zijn we partners geworden, met elk onze specialiteit in specifieke materies.” Tom behandelt zaak-gebonden materies, Greet richt zich op persoonsgebonden zaken. “We richten ons daarbij op particulieren, ondernemingen en lokale besturen en geven daarbij service op maat.”

“We werken trouwens elk vanuit ons eigen kantoor. Die lokale verbondenheid in Sint-Truiden en Kortessem loopt ook als een rode draad doorheen ons kantoor. Wat niet wegneemt dat ons werkingsgebied zich, gezien de ligging van Sint-Truiden, niet beperkt tot Limburg maar verder reikt, ook in de omgeving van Tienen, Zoutleeuw en Leuven.”

Wandelconsultaties
“Advocatuur valt onder de noemer essentieel beroep. We doen dat natuurlijk mits het naleven van de nodige maatregelen om onze cliënten en onszelf te beschermen. Zo werken we nu meer met digitale gesprekken. Ik (Greet) hou ook wandelconsultaties. Zo kunnen we persoonlijk contact bewaren. We trappen trouwens een open deur in als we zeggen dat de coronacrisis een enorme financiële impact heeft op heel veel mensen. Dankzij onze administratieve organisatie kunnen wij snel en accuraat een procedure opstarten waarbinnen we de bescherming voor de particuliere cliënt aanvragen tegen schuldeisers. Dit betekent vaak een hele nieuwe start.”

Greet ondersteunt mensen met zorgnoden waarvoor de maatschappij niet altijd het juiste antwoord heeft. “Deze mensen hebben een stem nodig en soms ook bescherming.” Tom begeleidt en adviseert particulieren, bedrijven en overheden in de realisatie van projecten en contracten.

Praktische informatie
Tom Thijsen: Bouw- en appartementsrecht, vergunningen, verkeersrecht, aansprakelijkheid, contracten
www.tomthijsen-advocaat.be
Greet Onkelinx: Huur, bewindvoering en schuldhulpverlening, jeugdrecht
www.greetonkelinxadvocaat.be

Hoofdzetel: Prins Albertlaan 27 (Sint-Truiden) Bijkantoor: Winkelstraat 51 (Kortessem)