Truineer Nieuws melden?

Graag aandacht voor De Uitgestelde Week van Enchanté

Vanaf nu tot en met 3 januari organiseert Enchanté vzw ‘De Uitgestelde Week’. Bij de deelnemende handelszaken kan je een uitgestelde dienst trakteren of consumeren. Trakteer je, dan kan de handelaar in kwestie pakweg een koffie, thee, gebakje, soep of wat dan ook vervolgens weggeven aan mensen die het echt nodig hebben.  Lees hier hoe het werkt.

© Enchanté

Gratis warme drank of maaltijd voor wie dat nodig heeft tijdens De Uitgestelde Week van Enchanté

Met De Uitgestelde Week zet Enchanté de handelaars uit het netwerk van Sint-Truiden in de kijker. Van 28 december tot en met 3 januari, kunnen mensen bij deze handelszaken een uitgestelde dienst trakteren of consumeren. Iedereen kan een dienst trakteren, die handelaars vervolgens op een ‘uitgesteld’ tijdstip schenken aan mensen die dat nodig hebben.

Trakteer iemand die dat nodig heeft op een warm drankje of een maaltijd

Enchanté vormt een netwerk van handelaars, sociale organisaties en sympathieke klanten. Ze helpen mensen die dat nodig hebben met kleine diensten, door een plek aan te bieden om even op te warmen of een babbeltje te slaan. Via de uitgestelde diensten kan elke burger bijdragen door te trakteren uit het aanbod van een handelszaak naar keuze.

Wanneer een uitgestelde dienst verkocht wordt, hangt een Enchanté-handelaar een bonnetje op. Iedereen die hier nood aan heeft, kan dat bonnetje gratis gebruiken. Een lekkere koffie drinken, een warme maaltijd bestellen of een cadeautje kopen: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dankzij dit systeem kunnen anderen ook van deze zaken genieten.

Hoe deelnemen aan De Uitgestelde Week? 

Ga langs bij Truiense handelaars en diensten om uit het takeaway aanbod te trakteren. Alle deelnemende handelaars vind je online terug via: bit.ly/enchantesinttruiden.

Ook online kan je een bijdrage doen. Stort rechtstreeks op de rekening van Enchanté vzw (BE56 8939 4407 4288) of surf naar het Enchanté Café, geef een bedrag naar keuze in en vermeld ‘Enchanté Sint-Truiden’ of de specifieke handelszaak die je wil steunen. Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar de handelaars van het netwerk.

Dit jaar beleven de meeste handelaars een vreemde feestenperiode. Door een uitgestelde dienst te trakteren geef je hen een extra duwtje in de rug en help je bovendien iemand die het kan gebruiken.

Meer informatie? 

Contacteer Fay Haelterman via 0477 29 08 09 of fay@enchantevzw.be.

Via deze link vind je beeldmateriaal van de deelnemende handelaars.