Truineer Nieuws melden?

22 COVID-patiënten in Sint-Trudo

Er zijn momenteel 22 patiënten opgenomen in Sint-Trudo Ziekenhuis met een COVID-besmetting, waarvan 1 op intensieve zorgen. Een stijging die deels te verklaren is door preventieve screenings.

Mededeling van het ziekenhuis

 

Er zijn momenteel 22 patiënten opgenomen in Sint-Trudo Ziekenhuis met een COVID-besmetting, waarvan 1 op intensieve zorgen. Deze stijging is deels te verklaren doordat de voorbije dagen bij preventieve screenings 11 patiënten besmet bleken te zijn met het COVID-virus. Daarnaast werden de voorbije drie dagen 6 patiënten met een actieve COVID-besmetting via de spoedafdeling opgenomen.

Voor de patiënten die intern besmet bleken te zijn, is er intern onderzoek verricht naar de bron, maar daar kan geen absolute zekerheid rond gegeven worden. Twee medewerkers bleken asymptomatisch positief te testen, maar ook bezoek is een mogelijke bron.

Preventieve screenings

De veiligheidsmaatregelen die we hanteren, hebben ervoor gezorgd dat we dit heel snel hebben kunnen indijken tot de ene verpleegafdeling (Z3) waar de besmettingen door preventieve screenings zijn getraceerd. De families zijn meteen op de hoogte gesteld. Bezoek op de afdeling, waar de besmettingen vastgesteld zijn, is tijdelijk volledig stopgezet in het kader van de veiligheid van de patiënten, hun familie en de medewerkers van het ziekenhuis.