Truineer Nieuws melden?

Stadsbestuur zet siervogels ook op hok

De ophokplicht voor pluimvee en vogels geldt voor iedereen. Ook voor ons stadbestuur die haar ‘vogelvangers’ aan het werk zette in het Speelhof en het Stadspark. In het Speelhof werden de zwarte zwanen en hun jong als eerste gevangen. Zij kregen een ruim hok op de binnenkoer van het Speelhof, bewijst deze foto van Ivo Breesch

© Ivo Breesch

Sinds zondag ll. geldt de ‘ophokplicht voor pluimvee’ nadat in Oostende de besmetting van 3 wilde vogels door het vogelgriepvirus was vastgesteld. Iedereen met kippen, siervogels of duiven, moet deze ophokken of in openlucht afschermen met een net. Ons stadsbestuur kan niet anders dan de wet volgen en het voorbeeld geven. Daarom werden de sierwatervogels in stadspark en Speelhof gevangen. Besmetting voorkomen zal nochtans moeilijk blijven want er zitten overal veel meer (wilde) watervogels die niet onder dit reglement vallen.

In het Speelhof werden de zwarte zwanen en hun jong als eerst gevangen en kregen een ruim hok op de binnenkoer. Achteraan naast de ingangspoort kregen de Toulouse ganzen eveneens een hok.

Foto Ivo Breesch