Truineer Nieuws melden?

Speelt een grotere immuniteit na eerste golf een rol in betere cijfers in Alken en Wellen?

Als we de twee kaarten naast elkaar zetten: 26 maart 2020 en 16 november 2020. Dan zien we dat Alken en Wellen een zware eerste golf hebben doorgemaakt. Het waren de gemeentes die landelijk het zwaarst getroffen zijn. Er werd toen veel minder getest waardoor de aantallen ook nog eens vele malen hoger gelegen hebben. Vergelijken we dat nu met de tweede golf dan zien we dat Alken en Wellen allebei onder de Europese alarmgrens van 280 gevallen per 100.000 inwoners liggen. Speelt de groepsimmuniteit een rol? Of ligt het aan het gedrag van de bevolking? Of is het een combinatie? Niemand weet op dit moment het antwoord. Al is de vaststelling zeker opvallend en niet te ontkennen.

© Sciensano