Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden scoort goede punten op rioleringsgraad

Wie deze week de Panoreportage heeft gezien, vroeg zich ongetwijfeld af hoe Sint-Truiden ervoor staat qua rioleringsgraad. In Bonheiden was slechts 68% van de huizen aangesloten op de riolering. Volledige wijken voeren hun afval daar gewoon af in de lokale beek. Sint-Truiden scoort goed. Op het kaartje is te zien dat ons beleid hier wel de nodige aandacht heeft gegeven. Meer dan 91% is aangesloten op de riolering. In de toekomst (vastgelegd in een programma) wordt dat 97% en worden de doelstellingen gehaald. Opvallend zijn de slechte cijfers voor Geetbets (36,34%) en Zoutleeuw (66,67%). Enkel Gingelom en Landen scoren net als Sint-Truiden goede punten als we kijken naar de gemeenten in buurt.

© PANO

Bekijk hier de duiding na de reportage in Pano
Duiding en reportage Pano

Zie hier de bron voor de data van Sint-Truiden en omgeving

Landen 93,41%
Sint-Truiden 91,55%
Gingelom 90,47%
Heers 76,41%
Linter 73,84%
Wellen 73,68%
Alken 72,37%
Nieuwerkerken 70,60%
Zoutleeuw 66,67%
Geetbets 36,34%

 

Geetbets laat nog maar 3 gemeenten achter zich. Laatst staat Horebeke met slechts 14,65% rioleringsgraad. De verontwaardiging is groot, we dachten dat ons rioleringsstelsel beter ontwikkeld was in Vlaanderen.