Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden eerste Belgische stad met eigen horeca take away app

“We zochten al langer naar een gemakkelijke en toegankelijke manier om het horeca-aanbod tot bij de mensen te brengen. Dankzij deze applicatie bundelen we uitsluitend Truiense horecazaken op één platform. Iedereen kan via 3800online het aanbod van elke horecazaak bekijken en meteen bestellen. Binnenkort kan je zelfs kiezen voor levering aan huis”, vertelt Koen Francis, voorzitter van Horeca Sint-Truiden. De app is een webapp en is meteen toegankelijk via smartphone, iPad of laptop zonder installatie.

© Dorst.app

Lancering van take away app voor Sint-Truiden
“Vandaag lanceert horecastad Sint-Truiden als eerste Belgische stad een bijzondere applicatie: Dorst. Deze module is ingebouwd in de website 3800online.be. Via 3800online kan je voortaan de menukaart bekijken én ook onmiddellijk je eten bestellen bij verschillende horecazaken. Indien gewenst kan je zelfs meteen afrekenen. Het aanbod van een tiental horecazaken staat nu al online. Elke dag komen er nieuwe zaken bij. Het platform met bijhorende applicatie is eveneens een gebruiksvriendelijke en gratis tool voor de Truiense horecazaken die er zelf hun menu’s kunnen invoeren en aanpassen”, aldus Eline Dessers van Shop & The City.

Handige tool om overzichtelijk het aanbod te bekijken en snel te bestellen
“De afhaalformules lopen goed maar we moeten blijven nadenken hoe we het voor onze klanten nog makkelijker kunnen maken”, vertelt Jerome Fontaine van Horeca Sint-Truiden. “Dat mensen nu gewoon online hun diner kunnen samenstellen en afrekenen is alweer een stap in de goede richting! De optie om te betalen ter plaatse is ook nog altijd mogelijk.”

Gratis gebruik van dorst.app voor ondernemers
“Wij zijn erg trots dat we als partner in dit pioniersproject kunnen stappen. Met onze technologische bijdrage beogen we de stad Sint-Truiden en haar horeca te steunen. We kijken er alvast naar uit om dit ook in andere steden en gemeenten op te starten”, concludeert Alexander Forret. “Handelaars mogen gratis gebruik maken van ons platform tot 31/12. Iedereen kan dus kosteloos aansluiten. Vanaf dan is er een beperkte licentie van 19 EUR per maand per handelaar. Alle inkomsten zijn 100% voor de ondernemers, er wordt geen commissie afgedragen door de ondernemers. Wij hopen snel meerdere steden zo op de markt te krijgen. Sint-Truiden is de eerste stad.”

“De verkoop van afhaalmaaltijden is voor veel horecazaken een welgekomen bron van inkomsten tijdens de lockdown periode. Sint-Truiden heeft een prachtig culinair aanbod, dat bleek eerder deze week al toen Gault&Millau zijn scores bekend maakte. Ook tijdens deze sluiting moeten mensen de kans krijgen om thuis te genieten. Van heerlijke klassiekers tot gastronomische toppers”, aldus schepen van Middenstand en Handel Jos Pierard.

“Onze stad wil verder evolueren naar een slimme stad! Daarom digitaliseren we ons aanbod verder en brengen we de afhaalgerechten via 3800online op een eenvoudige wijze tot bij onze inwoners. Kwaliteit van het leven staat in onze stad centraal”, vult burgemeester Veerle Heeren aan.

Link naar take away app
Ondernemers die niet op de app terug te vinden zjin, zijn terug te vinden via 3800online.be.