Truineer Nieuws melden?

Prijsuitreiking zomerzoektochten in Sint-Truiden

Dit jaar brachten veel mensen de vakantie door in eigen land. Tijdens de Zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen ontdekten jong en oud al wandelend of fietsend onze prachtige stad en de adembenemende Haspengouwse landschappen onder het motto ‘Sint-Truiden gezocht? Sint-Truiden gevonden!’. Wie goed zocht, kon kans maken op enkele mooie prijzen. De winnaars mochten deze prijzen op zaterdag 28 november bij de dienst Toerisme op een coronaveilige manier in ontvangst nemen.

Wie op zoek was naar avontuur in eigen land kon tot eind september deelnemen aan de zomerzoektochten in Sint-Truiden. De Zomerzoektochten zijn een initiatief van Gezinssport Vlaanderen om gezinnen gezond te laten bewegen en vinden elk jaar plaats in een andere gaststad. Dit jaar was Sint-Truiden aan de beurt. Maar liefst 700 gezinnen en in totaal meer dan 2000 deelnemers gingen al wandelend, fietsend of geocachend op pad langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in de hoofdstad van Haspengouw.

Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leerden de deelnemers Sint-Truiden op een sportieve manier beter kennen en daarbij konden ook mooie prijzen worden gewonnen. Op zaterdag 28 november mochten de 12 winnaars, verdeeld over de categorieën wandelzoektocht, fietszoektocht, geocaching en kinderzoektocht, hun prijs in ontvangst nemen.

“Door de coronacrisis brengen we meer vrije tijd door in eigen land. Tijdens de zomermaanden zagen we dat mensen massaal te voet of met de fiets op pad gingen. We hebben ons toeristisch aanbod hier dan ook op afgestemd door een ruime keuze aan uitgestippelde wandel- en fietsroutes aan te bieden. De Zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen pasten perfect binnen dit aanbod. De trend zet zich trouwens ook in de herfst nog door want we zien nog steeds een duidelijke stijging in de verkoop van wandel- en fietskaarten,” zegt schepen van Toerisme Johan Mas.

“Veel bezoekers, maar ook de Truienaren zelf, kiezen er dit jaar voor om op een gezonde en ontspannende manier onze stad te ontdekken. Al wandelend kan je ook in het najaar met je bubbel een fantastische tijd beleven tijdens Sint-Truiden by Lights, de wandelroute van Erfgoud of kom genieten van de prachtige sfeerverlichting in het stadscentrum. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven tijdens de speurpietentocht, de queeste by lights en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils!”, besluit burgemeester Veerle Heeren.