Truineer Nieuws melden?

Politie roept extra op….. Wie kent één van deze verdachten?

Tips in verband met dertien wagenkraken rondom en aan het station van Landen zijn nog steeds welkom. De vermoedelijke verdachten werden dinsdag duidelijk in beeld gebracht tijdens het opsporingsprogramma Faroek. Herken je één van deze verdachten of heb je info of tips ? Gelieve dan contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

© Print VTM

n de nacht van 22 op 23 april 2020 werd in Landen in maar liefst 13 auto’s ingebroken. De inbraken werden allemaal gepleegd in de Stationsstraat, de Jozef Ectorstraat, de Pepijnstraat, de Grumstraat, de Bongenotenlaan en op de parking van het treinstation.

Tijdens de nacht hebben de twee verdachten de inbraken in de straten rond het station gepleegd. Daarna heeft de man in verschillende auto’s op de parking van het station ingebroken. De gestolen spullen bracht hij dan naar zijn kompaan die in de wachtruimte van het station zat.

Omstreeks 6.17 uur verlieten ze de wachtruimte en liepen ze naar de sporen. Om 6.24 uur vertrok er een trein naar Brussel en om 6.35 uur een trein naar Luik. Ze namen waarschijnlijk een van deze treinen.

Beschrijving verdachten:

De man is ongeveer 25 jaar oud en mager gebouwd. Hij heeft zwart haar, een smalle snor en baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een vest met zwarte en grijze stukken en blauwe sneakers. Hij had een schoudertas bij zich.

De vrouw is ook ongeveer 25 jaar en normaal gebouwd. Ze heeft lang, zwart haar, dat opgestoken was in een dot. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een donkerblauwe jeansbroek, een zwarte jas met pelskap, zwarte sneakers en een bril.

Bekijk de repo