Truineer Nieuws melden?

“Piek 2de golf ligt achter ons”

Dat zegt vandaag Steven Van Gucht van Sciensano. In Sint-Truiden zijn de cijfers in de tweede golf niet lang boven de 400 per 100.000 inwoners gegaan. Deze overschrijding is een groot alarm. De volgende weken zal duidelijk worden hoe ons land verder met de tweede golf omgaat. Komt er een barometer? Of wordt ook die herdacht. De lang aangekondigde barometer zou er niet komen volgens Vandebroucke. Hij vertelde dat in de Ochtend vandaag. Het zal belangrijk zijn om aan de bevolking perspectief te geven. Wanneer mogen de winkels terug open? Wanneer de horeca? Het is uitkijken naar het resultaat van een nieuw overlegcomité. Of naar wat onze buurlanden doen. Het is gebleken dat het gedrag van onze buren impact heeft op onze aanpak.

Horeca Sint-Truiden organiseert een groepsaankoop voor ontsmettingen door Rentokil. Op die manier willen ze onderstrepen dat veiligheid centraal staat voor de Truiense horeca.