Truineer Nieuws melden?

Onze knuffelcontacten halen internationaal nieuws

Of we nu blij of triest moeten zijn dat we maar één (of twee indien je single bent) knuffelcontacten mogen hebben, kunnen we niet anders dan toegeven dat het om een leuk woord gaat. En dat is de internationale pers ook niet ontgaan. (Bron VRT NWS, NC)

© The Sun online

In China lanceerden ze een hele video om uit te leggen wat het concept knuffelcontact inhoudt en in Engeland vroeg de Sun aan zijn lezers wie hun knuffelcontact zou zijn. ‘Cuddle contacts’, is een internationaal fenomeen geworden.

Het knuffelcontact, oftewel het ene nauwe contact dat je mag hebben buiten je gezin, is een van de maatregelen die de overheid trof in de strijd tegen het coronavirus.
Voor singles is dit een belangrijke maatregel. Wie een gezin van één persoon is, heeft het in deze periode natuurlijk zeer zwaar. Wanneer je ziek valt, ben je helemaal alleen en ook om de lange eenzame dagen door te komen is het niet makkelijk.
Daarom koos de overheid ervoor om singles twee knuffelcontacten toe te laten.

Ben jij benieuwd hoe dit fenomeen in het internationale nieuws is gekomen? Klik dan op deze link.