Truineer Nieuws melden?

Nog tot eind december één uur gratis in parkings Gazo en Centrum

Een uur gratis parkeren…. het kan nog tot eind december in de ondergrondse parkings Gazo en Centrum (Sluisberg). Dat heeft het stadsbestuur beslist om de lokale economie verder te ondersteunen. Om misverstanden te voorkomen, het is één van de initiatieven.

Bij de heropening van de winkels in mei – na de eerste lockdownperiode –  trof het stadsbestuur van Sint-Truiden verschillende initiatieven om de lokale economie te ondersteunen en het winkelen in het stadscentrum vlot en veilig te laten verlopen. Eén van deze initiatieven gaf klanten de kans om 1 uur gratis te parkeren in de ondergrondse parking Centrum (of Clockempoort) en in de Gazo-parking. Dit initiatief loopt nog tot het einde van het jaar en biedt klanten van de lokale handelaars en horeca ook nu de kans om voor het ophalen van bestellingen gratis en dicht bij het stadscentrum te parkeren.

 “We willen onze lokale horeca en handelaars zoveel mogelijk ondersteunen. Zeker nu vele zaken voor een tweede keer verplicht de deuren hebben moeten sluiten. Onze Truiense handelaars maken tijdens deze periode met veel zorg pakketjes met bestellingen klaar en verschillende horecazaken bieden heerlijke afhaalmaaltijden aan. Voor het oppikken van bestelling kunnen klanten nog tot eind december gebruik maken van 1 uur gratis parkeren in parking Centrum en de Gazo-parking. Deze parkings zijn makkelijk te bereiken en liggen vlak bij het stadscentrum,” zegt schepen van Middenstand Jos Pierard.

De coronacrisis heeft ons allemaal in een onzekere tijd ondergedompeld. Niet in het minst onze lokale winkels en horeca. Door klanten de kans te geven om 1u gratis en op wandelafstand van de horeca- en handelszaken te parkeren, hopen we iedereen een extra duwtje in de rug te geven richting lokaal shoppen,” besluit burgemeester Veerle Heeren.