Truineer Nieuws melden?

Nieuwe thuishaven van Yellow Eagles bijna klaar

Tijdens een wandeling rondom het nieuwe Sportpark Haspengouw geraakten we toch wel onder de indruk van de werken. Die vorderen met rasse schreden. Intussen is ook het nieuwe kunstgrasveld voor onder meer het hockey, vooraan op de site, zo goed als af. Zelfs het electronisch scorebord is al geplaatst. Deze week legt de firma de laatste hand aan de verdere afwerking van het veld. Het wordt de thuishaven van onze Yellow Eagles.

© Filip Kevers

Een nieuw sportcentrum op Sint-Pieter

Als stadsbestuur bouwen we aan jouw stad van morgen. Dankzij hoognodige én gedurfde vernieuwingen staat Sint-Truiden eindelijk stevig op de rails van de 21ste eeuw.

Stilstaan is achteruitgang. Daarom stellen we hier ons jongste project in primeur aan je voor: Sportpark Haspengouw. Dat komt op de plek van het sportcomplex Sint-Pieter. Dat is het vertrouwde terrein voor heel wat verenigingen, sporters en recreatieve bezoekers uit Sint-Truiden en omstreken.

Toch is verdergaan met het huidige zwembad en de accommodatie niet mogelijk. Betonrot, lekken en andere slijtage zorgen ervoor dat de sportinfrastructuur na meer dan 40 jaar helemaal opgebruikt is. Dat bleek uit een grondig onderzoek. Een vernieuwing dringt zich op. En ook hier kiezen we bewust niet voor oplapwerk, maar gaan we grondig te werk, gericht op de toekomst. Duurzaamheid en groene energie zullen centraal staan.

Benieuwd hoe dat er allemaal uit zal zien? Je ontdekt het hier.

Meer dan alleen een nieuw zwembad

Zwemmer, sporter of recreant, jong of oud, fit of net iets minder goed te been: alle mogelijke doelgroepen zullen zich thuis voelen in ons nieuwe sportcentrum.

Sportpark Haspengouw en het nieuwe Bloesembad zijn er werkelijk voor ie-der-een. Dat zal toegankelijker worden en veel meer voorzieningen bieden, die bovendien nóg vaker open zullen zijn. Hoe we hiervoor gezorgd hebben? We gingen te rade bij de verschillende adviesraden, heel wat scholen, allerlei zorginstellingen, tientallen sportclubs en andere betrokkenen.

De tips van deze gebruikers nemen we mee in onze nieuwe plannen. Die werken we uit samen met een ervaren privépartner, die zelf een grote investering doet. Hierdoor hoeft de Truiense sporter niet meer te betalen dan nu.

Sportpark Haspengouw en het nieuwe Bloesembad beantwoorden daarom aan ieders wensen en behoeftes. Ongetwijfeld zal ook jij er vlug je draai vinden.

 

Een hefboom voor toekomstige ontwikkelingen

In het centrum of middenin het groen: het is fijn wonen in Sint-Truiden. De buurt Sint-Pieter biedt dat eigenlijk allemaal in één pakket. Het wordt ‘the place to be’ om te wonen.

Sportpark Haspengouw wordt het belevingspark van deze buurt. De zone vormt de verbinding tussen het woongebied aan de ene zijde en de groene omgeving aan de achterkant. Die laatste wordt zo nog beter toegankelijk. Mens en natuur worden er één.

We halen daarom ook de Cicindria na decennia opnieuw aan de oppervlakte. Sportpark Haspengouw wordt zo een unieke plek, waar het verleden opnieuw een toekomst krijgt.

afbeelding Sportpark Haspengouw plein avondafbeelding Sportpark Haspengouw overzichafbeelding Sportpark Haspengouw frontafbeelding Sportpark Haspengouw