Truineer Nieuws melden?

Meer handen aan het bed via nieuw Platform voor Zorgmedewerkers

Twee Truienaars, Joris Brugmans en Dirk Vanstraelen, hebben Paragon Medical gelanceerd, een platform waarmee ze tijdelijke vacatures en directe noden in de zorg makkelijker en vooral sneller willen invullen. Kwestie van meer handen aan het bed te krijgen, zeker in deze coronatijden.

Het coronavirus heeft in Sint-Truiden en omstreken, vooral tijdens de eerste golf, hard toegeslagen. Plots dreigde de personeelsbezetting van ziekenhuizen niet meer toereikend (te zijn?) om het aantal COVID-19-patiënten te verzorgen. Maar ook voor de COVID-19-crisis was voldoende handen aan het bed krijgen een enorme uitdaging. De vraag naar verpleegkundigen en zorgverstrekkers verandert namelijk continu.

Vanuit die problematiek groeide bij Truienaren Joris Brugmans, HR-manager van Sint-Trudo Ziekenhuis en Dirk Vanstraelen, IT-specialist, het idee om een platform te ontwikkelen om tijdelijke vacatures makkelijker en vooral sneller in te vullen. “Het doel is om de bestaande groep van zorgpersoneel beter te benutten”, legt Joris Brugmans uit. “Heel wat personeel dat bijvoorbeeld deeltijds werkt, wil wel graag tijdelijk ergens inspringen, maar botst daarbij op een administratieve rompslomp. We merken dat velen willen helpen in deze coronacrisis, maar niet weten waar zich aan te melden.”

“”In crisistijd is reactiesnelheid cruciaal en net daar is onze software sterk in”, zegt Dirk Vanstraelen. “Via de website kunnen zorgmedewerkers hun medische expertise evenals hun beschikbaarheid op korte termijn bekend maken. Zorgvragers kunnen heel snel communiceren met gekwalificeerde personen over ‘plotse’ vacatures.”

Paragon Medical is nog maar net gelanceerd en er hebben zich al een kleine 100 zorgmedewerkers geregistreerd op het platform. “Het gaat vooral om zorg- en verpleegkundigen die deeltijds aan de slag zijn, en er zijn ook heel wat zelfstandigen bij”, zegt Joris Brugmans. Daarenboven schatten we dat er ongeveer 20.000 niet-actieve zorgverleners zijn. “Als we een aantal van hen zouden kunnen overtuigen om opnieuw hun schouders te zetten onder de zorg, staan we al heel wat verder. Vandaag wordt de oplossing al volop gebruikt in het Sint-Trudo Ziekenhuis, maar het is de bedoeling het aantal zorginstellingen gauw te vergroten.”

Heb je interesse? Als zorgmedewerker kan je je registeren via https://mailchi.mp/7b554c09a466/dare-to-care