Truineer Nieuws melden?

Marc Brys: “Ik hou van manier waarop Nazon doelpunt vierde”

Pittig matchke daar, maandagavond aan Den Dreef. Soms zelfs iets te pittig. En gekruid met vier doelpunten, waarbij twee prachtige pegels van Nazon, die zijn eerste ostentatief, de armen over elkaar, ging vieren voor de coach die hem nooit kansen gaf, Marc Brys. Het leverde de Franse Haïtiaan een gele kaart op. Achteraf konden beiden daarom lachen.

© STVV

Achteraf confronteerden we beiden met dat showtje dat nochtans niet gesmaakt werd door een overigens zwak leidende scheids.

Of het een revanche was tegenover zijn ex-coach, wilden we weten? “Welke coach bedoel je? Wat voor een revanche? Zeg jij het maar. Your choice”, dreef Nazon de spot ermee. “Neen, ik vierde gewoon mijn doelpuntje. Just a celebration. Mag toch…. Of niet soms? Ik begrijp nog altijd niet waarom dat geel moest opleveren. Maar goed, mijn tweede doelpunt heb ik wat anders gevierd. Ik kon ook niet anders, want mijn maten deden er alles aan om te verhinderen dat ik het niet opnieuw voor de coach zou gaan vieren (lacht).” Nazon was natuurlijk blij met zijn doelpunten. “Mooiste moment in mijn periode bij STVV”, gaf hij toe. “Daarvoor sta ik in de ploeg. Het loopt ook alsmaar beter. Eindelijk ook eens een goede prestatie van ons team op verplaatsing. Ik denk dat we het ‘new’ STVV gezien hebben.”

Ook Marc Brys kwam terug op die scène met Nazon. “Daar had ik totaal geen problemen mee. Dat is toch sjiek. Een emotionele reactie was het, van een emotionele gast. Ik hou daar wel van. Neen, zoiets hoort bij het voetbal. Ik begrijp trouwens niet waarom de scheids daar geel moest voor trekken. Het was iets tussen hem en mij. Anders denk ik over die actie van Durkin op Duplus. Dat was over de schreef. Zoiets doe je niet onder collega’s.”