Truineer Nieuws melden?

Kerk Kuttekoven te koop

Het stadsbestuur van Borgloon heeft de procedure voor de verkoop van de Parochiekerk Sint-Jan-De-Doper in Kuttekoven opgestart. Op zijn zachtst uitgedrukt een merkwaardig pand, op een uitzonderlijke plek.

© Borgloon.be

In uitvoering van het beleidskerkenplan van Borgloon heeft het stadsbestuur de procedure van verkoop voor de Parochiekerk Sint-Jan-de-Doper in Kuttekoven aangevat. Dit beschermd monument uit 1850 werd volledig gerestaureerd in 2008-2009 en is eigendom van de stad Borgloon. Met de verkoop wil het stadsbestuur, na verschillende jaren leegstand, een maatschappelijk zinvolle herbestemming realiseren voor de kerk van Kuttekoven.

Covast werd aangesteld om de verkoop te begeleiden. Het volledige verkoopdossier van de kerk kan je raadplegen via deze link. De minimale verkoopprijs bedraagt 48 000 euro. De eerste biedingsfase ging van start op 30 oktober 2020 en loopt nog tot en met 29 januari 2021 om 15.00 u. Let op: enkel en alleen het gebouw wordt te koop aangeboden. Het kerkhof blijft eigendom van de stad Borgloon.

Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden gekoppeld aan de verkoop.

  • Voor de officiële verkoop van het kerkgebouw heb je niet enkel de goedkeuring van de eigenaar (stad Borgloon) nodig, maar ook de toestemming van de Bisschop. Alleen de Bisschop kan immers beslissen om een parochiekerk definitief aan de eredienst te onttrekken.
  • Elke kandidaat-koper moet ook een visienota voorleggen, waaruit blijkt dat het karakter van het huidige gebouw en de omgeving zoveel mogelijk bewaard wordt en er rekening gehouden wordt met de buurtbewoners. Kandidaat-kopers zullen begin februari 2021 uitgenodigd worden om hun visie m.b.t. herbestemming toe te lichten aan de stad Borgloon.
  • Grootschalige projecten zijn niet compatibel met de omgevingsfactoren, zoals de aanwezigheid van het kerkhof en het ontbreken van een volwaardig parkeerterrein. De focus van de beoogde herbestemming ligt op de lange termijn.

Interesse? Meer informatie nodig? Bij Covast cvba kan je terecht met al je vragen. Neem contact op via tel. 092 42 49 95, mail naar info@covast.be of kijk op www.covast.be.

(Bron: Borgloon.be)