Truineer Nieuws melden?

Kanaries schieten zichzelf in de voet

STVV tegen Waasland-Beveren werd aangekondigd als een degradatietopper. Wel, dat was het ook. Een vervelende partij zagen we, met slordig voetbal en twee ploegen die geruime tijd niet wisten van welk hout pijlen maken. 1-1 was dan ook een logische uitslag. Beide ploegen blijven onderin en horen dat blijkbaar ook thuis.

© STTV

Eén echt blij gezicht, zagen we in de perszaal. Dat was dat van Nicky Hayen die morgen, een jaar geleden, ‘zijn’ Stayen moest verlaten via de achterdeur. Het late doelpunt van Koita maakte dat hij met opgeheven hoofd iedereen in de ogen kon zien. “Een dik verdiend punt”, vond Hayen. “Alleen spijtig dat we de diepgang niet konden brengen van tegen Oostende. Anders hadden we dit STVV meer pijn kunnen doen.”

Tekenend voor wat ze hadden afgeleverd, was de reactie van Steve De Ridder en coach Kevin Muscat achteraf. Die foeterden vooral om die late vrijschop waaruit de goal viel en die er volgens hen geen was. Dan nog moesten ze in eigen boezem kijken, vinden we. De Ridder en zijn maten omdat ze de match in de eerste helft vergaten dood te maken en na rusten slechts een schim van zichzelf waren, Muscat omdat hij zijn team alweer herschikte, iets wat de continuïteit en stabiliteit zeker niet ten goede komt.

Enfin, gedane zaken nemen geen keer. Dinsdag wordt het nu echt van moeten, in en tegen Moeskroen. Maar hoe dan ook…. ons lijkt het dat STVV een seizoen lang zal moeten knokken om niet in acuut degradatiegevaar te komen.