Truineer Nieuws melden?

Joe Biden wordt de nieuwe president van de VS

Het is gebeurd!

Joe Biden heeft officieel de 270 kiesmannen gehaald die hij nodig had om president van de VS te worden. Dat meldt CNN. (NC)

(Foto VRT Nws)

Biden zou Pennsylvania hebben binnengehaald.

De verkiezingsstrijd tussen Trump en Biden verliep spannend. Op vele plaatsen waren er maar enkele percentages verschil bij de uitslag. Bovendien was de communicatie over de telling van de stemmen bikkelhard.
Volgens Trump is er in verschillende Staten fraude gepleegd met stemmingen die per post verliepen. Dit systeem werd dit jaar verder uitgebouwd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze stemmen mochten niet op voorhand geteld worden en werden dus later bij de stemmentelling toegevoegd. Trump gebruikte dit als bewijs om aan te tonen dat er fraude was gepleegd. De stemmen per post waren namelijk niet in zijn voordeel.

Hertellingen

Biden kan maar best de verhuisdozen nog even in de kast laten. Trump heeft al verschillende rechtszaken lopen om de verkiezingsresultaten aan te vechten.