Truineer Nieuws melden?

Hondtrimmers bezorgd over de gezondheid van viervoetige klanten

Ook hondentrimmers hebben hun activiteiten moeten stoppen. Eerst was er nog onduidelijkheid omdat Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts had gezegd dat dieren wel verzorgd mochten worden maar hondentrimmers moeten alsnog dicht. Verschillende trimmers vrezen voor de gezondheid van de dieren. Dat getuigden sommigen van hen vandaag op radio 2 Limburg. (NC)

© Pexels stockbeeld

Na de vorige lockdown was er een stormloop bij hondentrimmers. Veel viervoeters waren dringend aan een knipbeurt toe of dat nu was omdat het al heel lang geleden was of omdat de baasjes uit noodzaak zelf de tondeuse in de hand hadden genomen.

Honden kunnen huidproblemen krijgen of pijnlijke klitten in hun vacht als ze niet regelmatig door een professional onder handen worden genomen.
Hondentrimmers raden aan je hond vaak te kammen en veel te gaan wandelen. Je hond te vaak wassen wordt afgeraden omdat het voor klitten zou kunnen zorgen die er later niet meer uit kunnen.