Truineer Nieuws melden?

Hoe zit het met de zitbanken?

Onze redactie kreeg een paar beelden doorgestuurd van de zitbanken in ons stadscentrum. De banken zijn afgespannen met wit/rood lint of ingepakt met plastic folie. (NC)

Op de Groenmarkt als op de Grote Markt zijn de zitbanken ingepakt en afsloten. Enkele meters verder op het Heilig Hartplein en in de winkelstraten zijn de banken wel vrij en nemen wandelaars even adempauze.

Reactie van een oudere dame: “Ik doe al mijn boodschappen te voet en ging vroeger tussendoor een koffie drinken op de Grote Markt om even te kunnen uitrusten. Nu kan dat niet meer dus ik zette me vorige week gewoon op een bank. Maar toen zei iemand me dat dat niet mocht. Nu kom ik even hier zitten op het Heilig Hartplein. Ik heb echt even adempauze nodig.”

Openbare toiletten
Voor wandelaars die in het centrum hun boodschappen doen zijn openbare toiletten ter beschikking. Op het Abdij- en Minderbroedersplein kan je terecht voor een plaspauze.