Truineer Nieuws melden?

Lost Frequencies maakt eigen gin samen met Brouwerij Wilderen

Normaal zou hij op dit moment ergens achter de dj-booth staan in Parijs, Hong Kong of New York. De wereldwijde pandemie stak daar een stokje voor. Maar zich vervelen? Het tegendeel is waar. De afgelopen maanden gaf topproducer Felix De Laet oftwel Lost Frequencies een spectaculaire show op het dak van het koninklijk paleis en bouwde hij in tussentijd zijn eigen opnamestudio in Brussel. Daarenboven lanceerde hij ook nog ergens een gloednieuwe EP.
De producer komt nu met een organische, vegan gin genaamd Ocus Organic Gin. Een puur Belgisch product in samenwerking met Brouwerij Wilderen. (NC)

© Brouwerij Wilderen/ Lost Frequencies
Kruidige Gin in samenwerking met de Brouwerij van Wilderen

De samenstelling van Ocus Organic Gin leest als een songtekst. De basis van Ocus is een complexe en gebalanceerde mix van zorgvuldig geselecteerde kruiden. De botanicals met onder andere gember, koriander, de schil van citrusvruchten, kruidnagel, lavendelbloesem en kaneel, die gebruikt werden in deze florale gin, zorgen voor een opmerkelijke zachtheid en een fantastisch kruidige en bloemige frisheid.

“Ik wilde een gin ontwikkelen die een genot is voor je smaakpapillen, maar ook eentje waarbij je, wanneer je hem proeft je op een smaak journey gaat. Wij zijn betrokken bij elke stap van het proces – van de brainstorm tot de botteling en ik kan niet trotser zijn”, zegt Felix De Laet.

Felix’ tweede naam is ‘Safran’ , toevallig bestaat het bloedrode hart van de krokusbloem (waar de naam Ocus naar verwijst) uit saffraandraadjes. Het is dat kloppende hart van de krokus dat ook terugkomt in het logo van de gin.  Op deze manier wordt ook de biologische kant van de gin benadrukt.

 

Geheime boodschap voor echte fans

De gin wordt in beperkte oplage op de markt gebracht. Om de ervaring en de band van de gin met de muziek van Lost Frequencies extra te benadrukken wordt elke fles afgewerkt met een ‘Ocus Gin’ festivalbandje. In totaal kan je zo elf verschillende armbandjes verzamelen. Op de wikkel van de fles vinden échte fans ook een geheime boodschap terug.

Informatie:

Een fles Ocus Organic Gin (50cl) zal te koop zijn voor 34,90 euro. Je kan hem kopen via de drankenhandel of online via de webshop van Brouwerij Wilderen of de officiële shop van Lost Frequencies.