Truineer Nieuws melden?

Een heldere donkere winter in Gingelom

Tijdens het donkere jaareinde heeft het gemeentebestuur van Gingelom een aantal initiatieven genomen die, in deze speciale tijd, lichtpuntjes van hoop moeten brengen. Samen met burgemeester Patrick Lismont zetten we die even op een rijtje.

© FB Gemeente Gingelom

 

Tijdens het donkere jaareinde heeft het gemeentebestuur van Gingelom een aantal initiatieven genomen die, in deze speciale tijd, lichtpuntjes van hoop moeten brengen. 

 

  • Vanaf 23 november komt de Sint in 3 afleveringen digitaal in de huiskamer bij de kinderen. 
  • Enkele dagen later zullen in de aanloop van kerstmis en nieuwjaar 11 lichtbomen de 11 deelgemeenten die Gingelom rijk is oplichten. De inwoners dragen eveneens hun steentje bij. 
  • Binnen hun bubbel worden inwoners via de actie “Eindejaar in Gingelom” gestimuleerd hun woning sober of uitbundig te decoreren. Iedereen kan van deze lichtpuntjes meegenieten via foto’s op de hiervoor aangemaakte Facebookgroep “Eindejaar in Gingelom”. 
  • Als toetje op de taart ontvangen de woningen met het meeste likes een waardebon van 50 euro die ze bij de Gingelomse handelaars kunnen spenderen.
  • Tot slot laat burgemeester Patrick Lismont weten dat elke inwoner een wenskaart zal ontvangen. “We hopen dat iedereen deze kaart voor het venster zal plaatsen zodat we allemaal een waar gevoel van verbondenheid kunnen voelen”.