Truineer Nieuws melden?

Een dag later… weer een pak snelheidsovertredingen

Nog maar pas bekomen van de resultaten van de snelheidscontrole van 18 november, is het weer prijs. En nog erger. “Het is hoog tijd dat een aantal onder ons zich gaan bezinnen”, luidt de niet mis te verstane boodschap van de politie.

Zaterdag werden in het kader van de VSV-campagne “Beloof het op beloofd.be” enkele snelheidscontroles uitgevoerd. De actie bestond uit snelheidscontroles met interceptie door motards.
Wij waren verbijsterd van de resultaten op een zaterdagnamiddag.
Op de Luikersteenweg werden 601 voertuigen gecontroleerd. 113 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 149 km/u! 5 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Op de Tiensesteenweg (N3) werden 762 voertuigen gecontroleerd. Bijna de helft van de bestuurders, nl 360, reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u! 4 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Op de N80, de expresweg tussen Hasselt en Sint-Truiden, werden 762 voertuigen gecontroleerd. 123 bestuurders werden geverbaliseerd. 4 rijbewijzen werden ingetrokken. Deze bestuurders reden respectievelijk 177 km/u, 195 km/u, 201 km/u en 215 km/u !!!
Denk dat veel bestuurders zich best eens bezinnen over deze snelheden.