Truineer Nieuws melden?

David Meekers komt terug op vertrek van Sascha Kotysch

Op HLN.be haalt voorzitter David Meekers in aanloop naar de match tegen OH Leuven uit naar Marc Brys. “Bij STVV moest hij Sascha Kotysch niet; Nu sluit hij hem in de armen. Goed voor Sascha, maar op zijn zachtst uitgedrukt toch een rare houding van onze voormalige trainer.” Ook wij contacteerden Meekers.

David Meekers beweert altijd een fan te zijn geweest van Sascha Kotysch. En nog altijd. “Voor mij blijft hij voor altijd een kanarie, een man van het huis, een topkerel.  Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Sla alle kranten er maar op na, consulteer alle bronnen, het was Marc Brys die Sascha niet meer moest. Geen basisplaats, daar kan je nog inkomen, maar hij nam Sascha zelfs van bij de start niet meer op bij de kern van 26 en stuurde hem naar de B-kern. Kan je het Sascha dan kwalijk nemen dat hij dan andere oorden opzoekt? Natuurlijk niet. Hij vond een nieuw elan bij OH Leuven en staat er weer helemaal. Plots zijn Brys hem wel in de basis, ik vermoed zelfs dat het de eerste naam is die hij invult. Begrijpen wie begrijpen kan. Goed voor Sascha, en terecht, maar als je van een ommezwaai bij een coach spreekt… Dit is er één.”

Gedane zaken nemen geen keer, natuurlijk. “Je kan bij dergelijke dingen even stilstaan”, aldus Meekers. “Maar uiteindelijk is het voor ons nu enkel STVV dat telt. We moeten eindelijk een keer komaf maken met onze belabberde uitreputatie, vind ik. Te beginnen aan Den Dreef. Voor goed te zijn moeten we daar iets pakken, zeker als we met vertrouwen de cruciale duels tegen Waasland-Beveren en Moeskroen willen aanvatten. Of we echt in degradatiegevaar zullen komen? Vraag me dat over een tweetal weken ‘s. Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat dan al alles gespeeld zal zijn.