Truineer Nieuws melden?

Dag van de Rechten van het Kind

Vandaag is het Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Kinderrechtencoalitie pakt uit met het campagne “onzichtbare kinderen”. Wij vertellen hoe, wat en waarom.

Misschien ken je er geen. Misschien wel.
Onzichtbare kinderen zijn kinderen die met hun gedachten ergens anders zijn. Die zich zorgen maken. Zorgen die een kind van hun leeftijd niet zou mogen hebben. Zorgen die ervoor zorgen dat ze niet kunnen, mogen of durven kind zijn. Kwetsbaar, door de omstandigheden waarin ze leven of de problemen waarmee ze geconfronteerd worden.
Kinderen die opgroeien in een moeilijke gezinssituatie. Kinderen die geconfronteerd worden met discriminatie, racisme, pestgedrag, geweld. Kinderen op straat. In armoede. (te) Jonge mantelzorgers, kinderen verstoken van onderwijs of jeugdhulp, vermiste kinderen op de vlucht, kinderen met ouders in de gevangenis.
Op de link hieronder vind je het verhaal van Amelie, Dylan en Samira. Neem je even tijd? En maak deze kinderen zichtbaar door hun verhaal te delen.