Truineer Nieuws melden?

Zorgpersoneel Sint-Trudo Ziekenhuis houdt zich sterk

Uit een intern onderzoek van het Sint-Trudo Ziekenhuis, dat peilde naar de mentale toestand van het zorgpersoneel, blijkt dat het personeel sterk staat. De teams staan samen sterk en het personeel kon tussen de twee golven door herbronnen. Dat zeggen psychologen van het ziekenhuis in een reportage op TVL. (NC)

© TVL

Tijdens de eerste lockdown was Sint-Truiden één van de zwaarst getroffen gemeentes van het land. Het zorgpersoneel van het Sint-Trudo ziekenhuis heeft toen het beste van zichzelf gegeven net als hun collega’s in andere ziekenhuizen. Uit een studie van De ZorgSamen blijkt thans dat 1 op de 4 personen in de zorg denken aan stoppen.

Debriefing na de eerste golf
Na de eerste zware coronagolf kregen de personeelsleden van elke afdeling een debriefing. Zo kon het ziekenhuis samen met het personeel reflecteren over de aanpak van corona in het ziekenhuis maar ook hoe het personeel is omgegaan met deze zware opdracht.

Het zorgpersoneel vond veel steun aan elkaar en wil ook zeker nu elkaar niet in de steek laten. Wat vooral bleek uit de studie was een gevoel van machteloosheid dat het personeel ervaarde. Vaak moesten ze patiënten zien aftakelen zonder dat zij enige vorm van sociaal contact hadden buiten het zorgpersoneel. Het ziekenhuis bekijkt nu de mogelijkheden om dit sociale aspect aan te passen bij een eventuele tweede golf.

Wil jij de volledige reportage zien? Klik dan zeker op deze link.