Truineer Nieuws melden?

Voormalig Chiroleidster en Zuster van Jezus Elise Roosen (89) overleden

We vernemen van dhr R. Renson dat oud-Chiroleidster en ‘werkzuster’ Elise Roosen op 89-jarige leeftijd in Banneux is overleden. Zij verbleef daar de afgelopen jaren in het rusthuis van de zusters. Even herinneringen ophalen. (PH)

Elise Roosen was in Sint-Truiden in de jaren vijftig vooral bekend als leidster van de Chiromeisjes van de Onze-Lieve-Vrouwparochie, die hun lokaal hadden in het Sint Jan Berchmanshuis. Na haar schooltijd in het Heilig Graf, werkte  zij als winkelbediende (in ‘t Sintruins ‘winkeldochter’) in de fietsenwinkel Renson-Moers in de Luikerstraat. Zij was een zeer belezen en breed geïnteresseerde jonge dame.


Wij zien haar op deze groepsfoto op de tweede rij, links van aalmoezenier kapelaan Gelaes in 1958. Dat zelfde jaar besloot zij in te treden in de strenge orde der Kleine Zusters van Jezus, opgericht door Charles de Foucauld en die zich inzet voor de armsten der armsten in onze samenleving. In 1965 werd zij in Rome ‘geprofest’. Zij was als ‘werkzuster’ actief in Noord-Afrika, Amsterdam, Heiloo, Antwerpen, Alkmaar en tenslotte in Banneux. Daar  verbleef zij al enkele jaren In het rusthuis van de zusters, waar zij ons op de foto stralend toelacht in september 2017. Daar is zij rustig ingeslapen na een lange strijd met de ziekte van Parkinson. Het ergste vond zij dat zij daardoor haar prachtig handschrift had verloren. Een straffe Sintruinse madam, “a sister for all seasons”!