Truineer Nieuws melden?

Verzekerde gezondheidszorg in het Sint-Trudo Ziekenhuis. “Hou de maatregelen vol én laat u verzorgen zoals anders”

We vroegen ons af hoe de toestand is in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Op dit moment zijn er twee coronapatiënten opgenomen waarvan er ééntje verblijft op intensieve zorgen. Het federale spreidingsplan voor verzekerde reguliere zorg wordt ook toegepast in Sint-Truiden: “We hebben al 1 pt kunnen transfereren binnen het netwerk, en indien nodig kunnen we dankzij het spreidingsplan onze reguliere activiteit vrijwaren. Vooralsnog is dat geen issue. We kunnen (jammer genoeg) niet in de toekomst kijken, maar net zoals alle andere ziekenhuizen volgen we de situatie op de voet op. We kunnen snel opschalen, net zoals bij de eerste golf en dit zowel als onze regio dit nodig heeft, alsook om andere ziekenhuizen te ontlasten door patiënten over te nemen”, klinkt bij de hoofdarts.

© Sint-Trudo Ziekenhuis

Boodschap van het Sint-Trudo Ziekenhuis
“Volhouden en basismaatregelen blijven volgen: sociale contacten beperken, handhygiëne, en indien nodig masker. In geen enkel geval mag men angstig worden om andere gezondheidsklachten te laten onderzoeken. Kom even snel naar het ziekenhuis als anders is dus de boodschap.”