Truineer Nieuws melden?

Vanaf vandaag alarmfase 4

Vanaf vandaag zijn een resem nieuwe coronamaatregelen van kracht. In principe zou je ze al moeten kennen, maar we zetten ze toch nog even op een rijtje. Verder vind je hier ook een link naar de website van het nationaal crisiscentrum waar je een uitgebreide toelichting vindt. (PH)

Vanaf vandaag 19 oktober gaat alarmfase 4 in en komen er strengere regels. Die moeten vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al te veel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown.

Hierbij alvast de belangrijkste punten:
πŸ‘‰Β Maximum 1 nauw contact
πŸ‘‰Β CafΓ©s en restaurants gaan dicht voor 4 weken. Afhalen blijft mogelijk tot 22u.
πŸ‘‰Β Er mag geen alcohol worden verkocht na 20u
πŸ‘‰Β Thuiswerk wordt de regel voor de functies die dit toelaten
πŸ‘‰Β Er komt een avondklok van middernacht tot 5u ’s morgens

Voor een volledig overzicht van de beslissingen en meer info:Β https://crisiscentrum.be/…/covid-19-alarmniveau-4-gaat…