Truineer Nieuws melden?

Truiense loopweek voor scholen coronaproof van 12 tot 16 oktober

Ook dit jaar organiseert de dienst Sport Sint-Truiden haar editie van de Vlaamse loopweek voor scholen. De coronamaatregelen zorgen er wel voor dat deze editie een vernieuwd jasje krijgt, waar veiligheid, gezondheid en beleving binnen het Halloweenthema centraal staan. Afspraak van 12 tot 16 oktober. (PH)

Met ruim 4000 deelnemers groeide de Truiense loopweek voor scholen de voorbije jaren uit tot de grootste scholenveldloop van Vlaanderen. Door de coronamaatregelen ondergaat het event dit jaar enkele aanpassingen en wordt de organisatie niet over 3 dagen maar over 2 volledige weken gespreid.

Van 12 tot en met 16 oktober kunnen de scholen uit het centrum met hun klasbubbels op afspraak terecht op het loopparcours in ’t Speelhof. De week erna gaat de dienst Sport op tournee en bouwt in de scholen van de deelgemeenten ter plaatse een parcours op maat. Het lopen gebeurt dus enkel in klasverband, waardoor leerlingen van de ene school niet in contact komen met leerlingen van andere scholen.

“Door deze aangepaste editie van de loopweek voor scholen bieden we onze leerlingen toch de kans om op een coronaveilige manier te sporten. Bovendien gebeurt alles in het thema van Halloween en moeten de leerlingen op het parcours enkele obstakels overwinnen, wat voor extra beleving zal zorgen. Toeschouwers zijn dit jaar omwille van veiligheidsoverwegingen helaas niet toegelaten langs het parcours,” zegt schepen van Sport Jurgen Reniers.

“Organisatoren van evenementen moeten door corona rekening houden met heel wat maatregelen en protocollen. Toch willen we jongeren op een leuke manier aansporen om te bewegen en te sporten. Daarom willen we de leerlingen van onze Truiense scholen een onvergetelijke loopweek in Halloweensfeer bezorgen,” besluit burgemeester Veerle Heeren.