Truineer Nieuws melden?

Truiense Justien Odeurs beleeft rustigste avond ooit met Red Flames

Justien Odeurs (RSCA), onder de lat bij de Red Flames, moet daar in Litouwen zowat de rustigste avond van haar leven beleefd hebben. Eentje waarin ze de elf Litouwse veldspeelsters enkel voor het eerste en na het laatste fluitsignaal recht in de ogen kon kijken. Want beide helften speelden zich volledig af op de helft van de tegenstanders van de Red Flames. Na één heft stond het 0-5, na negentig minuten 0-9. (PH)

© Red Flames

De Red Flames hebben met een monsterscore tegen Litouwen hun kansen op groepswinst in de EK-kwalificatiegroep gaaf gehouden. Litouwen was meer dan een maatje te klein en kreeg 9 goals in het mandje. Het hadden er gerust nog meer kunnen zijn. Want er werden, zeker nog een half dozijn de nek omgewrongen .  Dankzij de zege blijven de Belgische vrouwen in het spoor van Zwitserland. Met een zege op 1 december aan Den Dreef, het stadion van OH Leuven,  tegen Zwitserland plaatst België zich als groepswinnaar voor het EK. Ook de 3 beste tweedes gaan rechtstreeks.