Truineer Nieuws melden?

Toch beterschap bij STVV ondanks teleurstellende 0-0

Neen. Met de 0-0 tegen Kortrijk schiet STVV niks op. Maar onze reporter zag zeker lichtpunten, en hij zag ook zwaktes.  Opvallend ook, de rol die de twaalfde man speelde…. ondanks maar 1500 man in het stadion was er veel kabaal en stonden de supporters vol achter hun team. Ook dat was de staf en spelers niet ontgaan.

© Kevin Vanhees

Lichtpunten

3-5-2: het systeem, dat voorheen door Brys werd gehanteerd, ligt deze jongens veel beter.

Een ploeg: niemand kan ontkennen dat onze kanaries meer dan negentig minuten er vol voor gingen en voor elkaar knokten. Er zat ook veel meer lijn in het spel.

Ervaring brengt rust: de inbreng van Garcia achterin en vooral het debuut van Caufriez zorgden voor veel rust achterin. Caufriez geeft deze verdediging ook extra snelheid. Nu graag nog Teixeira.

Geweldig debuut van Caufriez… al zijn tussenkomsten waren perfect, ook zijn uitspelen was goed,  anticipeerde bijzonder sterk, leek niet te passeren

Liberato Cacace: een versterking, ook een rustige jongen die weet wat hij wil, leergierig is, en die er vol voor gaat. Bracht STVV verdedigend en aanvallend, op de linkerflank, heel veel bij.

Beste match van Sankhon en Asamoah dit seizoen.

Minpunten

De creativiteit op het middenveld: pas met elf tegen tien kwamen er kansen, voorheen was het een mager beestje. STVV heeft nood aan een creatieve middenvelder.

De spitsen: de spitsen vinden elkaar nog niet. Suzuki werkt zich te pletter maar mist daardoor ook scherpte, Filippov is er nog lang niet, Colidio zoekt achter zijn beste vorm. Opvallend: Nazon zorgde uiteindelijk nog voor het meeste gevaar

Derde keer tegen tien man, derde keer niet gewonnen

Colidio en Colombatto volledig uit vorm. Colidio lijkt alleen voor zichzelf te spelen, Colombatto brengt niks naar voor toe.

Foute ingreep van Muscat: de vervanging van Lee door Colidio was een miskleun. Maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten.

 

Digest

STVV speelde met Steppe, Caufriez, Mmaee, Cacace, Garcia, Colombatto, Sankhon, Suzuki, Lee (66′ Colidio), Filippov (80′ Nazon), Asamoah

Bank: Schmidt, Colidio, Janssens, Mory, Durkin, Buatu, Nazon

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, Sainsbury, Mboyo (84′ Gueye), Selemani, Van Der Bruggen (80′ Dewaele), De Sart, Makarenko, Jonckheere (90′ Lepoint), D’Haene, Derijck

Bank: Ilic, Hines-Ike, Dewaele, Rougeaux, Stojanovic, Gueye, Ocansey, Lepoint

Goals: –
Geel: Van Der Bruggen, Lee, Asamoah, Jakubech, Nazon
Rood: Selemani