Truineer Nieuws melden?

Theater De Roxy vier feest: ‘Bingo’

10 theaterseizoenen geleden opende het nieuwe Theater De Roxy met ‘BINGO!’, een schitterende komedie van Ruud De Ridder.  En het was ook meteen Bingo in het Limburgse theater ! ‘BINGO’ was in het beginjaar een successtuk. Dat wordt nu hernomen, in het Truiens dialect net als toen, en met dezelfde cast. (PH)

10 theaterseizoenen geleden opende het nieuwe Theater De Roxy met ‘BINGO!’, een schitterende komedie van Ruud De Ridder.  En het was ook meteen Bingo in het Limburgse theater !  

Gunter Reniers : “Als acteur in Limburg zit je een beetje op een eiland.  Hier is niet zoveel professioneel theaterwerk.  Je moet je al snel verplaatsen naar theaters en tv-studio’s in Antwerpen, Mechelen, … .  Ik ga graag op reis en ik zag in vele landen en steden kleine theaters.  Dat was echt iets wat in Limburg, in het hart van Haspengouw ontbrak.  Toen de oude cinema/videotheek ‘City’ leeg kwam te staan in mijn geboortestad St-Truiden, ontstond dan ook de idee om daar een eigen theater te beginnen samen met Yves Caspar.”  

9 jaar en 10 seizoenen later,

 is Theater De Roxy uitgegroeid tot een begrip in de Vlaamse amusementswereld.  Vele vedetten passeerden er al : Leah Thijs, Marleen Merckx, Margriet Hermans, Pol Goossens, Micha Marah, Rudi Vrancx, Janine Bisschops, Hilde Gijsbrechts, Luc Appermont, Peter Van de Velde, Jimmy Frey, Gerty Christoffels, Kadèr Gurbuz, Maarten Cox, Leen Dendievel, Sven De Ridder , …

Reniers : “Inderdaad, van in het begin werken we met bekende gezichten die we combineren met lokale toppers.  En dat marcheert ! Hoogtepunt voor mezelf was toch de komst van Jo De Meyere, een acteur waar ik geweldig naar opkijk.  Wat een energie, wat een charisma !  Al 9 jaren werken we zonder ook maar 1 cent subsidies.  Gelukkig kunnen we rekenen op enkele commerciële sponsors, een fijne samenwerking met CC De Bogaard én op ons erg trouwe publiek !  Zelfs nu we omwille van CORONA super veilig te werk moeten gaan en met een beperkt aantal toeschouwers mogen werken, lukt het om genoeg kijklustigen te vinden.  Gelukkig maar, want lachen is ook belangrijk voor onze gezondheid !  Om ons 10de seizoen feestelijk te vieren, hernemen we onze openingsproductie ‘BINGO’ uit 2011.  We zijn blij dat dat kan met dezelfde topploeg als toen : Romain Bamps, Bea Duchateau, Kathleen Smolders en Yves Caspar.”

Ook u kan nog gaan kijken naar ‘BINGO!’ van vrijdag 23 oktober tot en met zondag 15 november!  Een komedie in het Truiens dialect in een regie van Gunter Reniers.  Surf naar www.deroxy.be en kies zelf je zetel(s).  Het reservatiesysteem houdt automatisch rekening met de lege plaatsen links en rechts van je ‘bubbel’.  En de rij voor en achter je, blijft helemaal vrij.  Veiliger kan niet !