Truineer Nieuws melden?

Takayuki Tateishi: “22 miljoen zal niet volstaan om komende drie jaar de degradatie te vermijden”

Het overleg van het STVV-bestuur en de supporters leverde veel welgemeende beloftes op maar alles samen (te) weinig concrete dingen. Of toch. Van de belofte om binnen de drie jaar top zes te spelen, geen woord meer. Daar heeft STVV op dit moment de centen niet voor, zo blijkt. Er zal dus nog heel wat water door de zee moeten stromen voor het zover is. We zetten enkele uitspraken van CEO Takayuki Tateishi even op een rijtje.

© STVV.om

22 miljoen om niet te degraderen

Op dit moment is 20 tot 22 miljoen euro nodig om degradatie te vermijden. En ik denk dat dit budget de komende  3 jaar niet zal volstaan. Ons budget is als volgt verdeeld: 9 tot 10 miljoen euro is afkomstig van lokale sponsors en match & TV-inkomsten, 6 miljoen euro komt vanuit Japan en 6 miljoen euro is afkomstig van transfers. Eerlijk gezegd kan onze club op dit moment niet overleven zonder spelers te verkopen. Om richting een competitieve en financieel gezonde club te groeien is meer nodig, 12 miljoen extra. Tegelijkertijd, en ook in dat opzicht,  blijven investeringen in de jeugd noodzakelijk. Het ontwikkelen van jonge Belgische spelers is ons tweede doel. De resultaten en, daarmee gepaard gaand, het feit dat jonge talentvolle spelers ervoor kiezen om te blijven, bewijst dat we op de goede weg zitten. Met onze investeringen in de jeugdploegen (ruim 700.000 per jaar red.) hopen we de komende jaren een aantal eigen spelers in het A-Team te krijgen.

Meer ervaring in het team nodig

Er is geen kwaliteitsprobleem. Op Beerschot ontbrak wel de fighting spirit. Daar is aan gewerkt, hebben we tegen Standard gezien. Onze kern is jong, we hebben duidelijk (meer-) ervaren spelers nodig om de balans te verbeteren. De terugkeer van De Ridder was in dat opzicht alvast geen goede zaak.  Dankzij ervaring in het team  kunnen onze jonge spelers zich beter ontwikkelen en betere sportieve prestaties halen. Dat er te veel spelers zijn aangetrokken zonder rendement spreek ik tegen. Natuurlijk is niet elke transfer een schot in de roos. Maar jonge spelers hebben ook tijd nodig om te groeien. Ik geef als voorbeeld Tomiyasu die ook tijd nodig had om zich aan te passen.

Een club zonder supporters is geen club

Wat betreft de samenwerking met de supporters gaat de club nadenken over hoe dat beter kan. Regelmatige ontmoetingen met een delegatie en een verantwoordelijke zouden een optie kunnen zijn. De club vraagt de supporters om begrip op te brengen voor het huidige communicatieteam dat jong is maar veel ideeën heeft. Wij besteden aandacht aan de boodschappen van de fans, maar dat kan niet altijd in een handomdraai worden opgelost. Natuurlijk zijn de fans erg belangrijk en zoals David (Meekers) zei “een club zonder supporters is geen club”. We beseffen dat we rond supportersparticipatie en verbondenheid niet altijd gelukkig geweest zijn in onze optreden. We maken ons wel sterk dat we de supporterscultuur nu beter begrijpen en beseffen dat we  aan de slag moeten.