Truineer Nieuws melden?

Steve De Ridder krijgt groen licht van medische staf

Steve De Ridder is terug klaar voor de dienst. Beerschot komt net te vroeg, maar komende week tegen Standard zal coach Muscat volledig beroep op hem kunnen doen. En dat is sneller dan verwacht. Want de eerste prognose was opnieuw paraat in de loop van november.

© Rohnny Vandersmissen

Steve De Ridder was sterk aan de competitie begonnen. Tegen Gent, in de openingsmatch, lag hij nog mee aan de basis van de overwinning tegen zijn ex-ploeg. Dan kwam zondag 16 augustus…. Op bezoek bij RSC Anderlecht brak Steve De Ridder zijn sleutelbeen na een duw van Landry Dimata. De diagnose was ernstig: het sleutelbeen op vier plaatsen gebroken.

Intussen revalideerde De Ridder bijzonder snel. Deze week trainde hij vol mee met de groep. Muscat, die voor hem dit seizoen een prominentere (aanvallende) rol had toebedeeld, ziet zo een belangrijke extra troef van zijn team terugkomen. Want hoe je het draait of keer. De Ridder is een man met ervaring, iemand die het team op sleeptouw kan nemen en kan leiden…. Laat het een profiel zijn dat de kanaries in de huidige bezetting net missen. Wat niet wil zeggen dat we nu plots wonderen moeten verwachten van de Gentenaar. Maar toch.