Truineer Nieuws melden?

Steve De Ridder: “een overwinning voor de fans”

On onherkenbaar STVV won verdiend van een onherkenbaar Standard. De ene ploeg onherkenbaar in positieve zin, de andere in negatieve zin. “Wij hebben de schande van het Kiel rechtgezet”, aldus Steve De Ridder, terug van weg geweest, en meteen kapitein en in de basis. “Voor de fans. Alleen spijtig dat ze er niet konden bij zijn.” (PH)

© Kevin Vanhees

Standard moest wat spelers missen. Maar ook niet rampzalig veel. Want van de echte basisspelers ontbraken enkel Lestienne en Raskin dor COVID-19. De rest waren keuzes van de coach. Zo gunde hij Carcela, Oulare en Boljevic een plaatsje op de bank, maar ook die konden tijdens hun invalbeurt het tij niet keren. Terwijl de Rouches de nederlaag tegen Rangers blijkbaar nog niet verteerd hadden, stond STVV met een missie op het veld, zo bleek. Een missie die zich vertaalde in blokvorming, agressie en ferme druk vooruit. De Ridder, die na een gecompliceerde enkelbreuk op Anderlecht, half augustus, weer in de basis stond, vertaalde het als  volgt. “Wij wilden absoluut de schande van et Kiel uitwassen. Want wat daar gebeurde was een schande. Vandaag hebben we allemaal individueel en in groep onze verantwoordelijkheid opgenomen. Voor de fans. Alleen spijtig dat zij er niet konden bij zijn.”

Wij voorspelden al dat zou blijken dat De Ridder een belangrijke schakel is voor STVV. En zie, na tien weken blessureleed ontpopte hij zich weer tot de patron op het middenveld en, gezien zijn doelpunt, zelfs meer dan dat. “Ik ben maar een middenvelder van 33, bijna 34”, relativeerde de Gentenaar in Truiense loondienst zijn bijdrage. “Dit was een overwinning van de groep, van Dan onder de lat tot Duckens voorin. Een overwinning die absoluut noodzakelijk was, die mooi is, maar die nu om bevestiging vraagt.”

Opmerkelijk

-Het is al van 2007 geleden dat Standard kon winnen op Stayen

-Duckens Nazon moest het veld verlaten met een enkelblessure. Vandaag ondergaat hij een scan

-Muscat zette Mmaee, Colombatto en Lee uit de basis, een drietal dat vooral buitenshuis zelden of nooit aanwezig gaf. Buatu, De Ridder en Nazon gaven hun visitekaartje af.

-De nieuwe basiself van Muscat was niet verrassend, de coach greep in waar het moest, er was duidelijk meer evenwicht in de ploeg

-Met Filippov, Suzuki en Nazon maakte Muscat gebruik van drie spitsen

-Colidio kwam andermaal bijzonder zwak in. De Argentijn is duidelijk op zoek naar zichzelf

-Mogen we ook even op de enorme werkkracht van Asamoah wijzen, en op de feilloze prestatie van Dan Smith onder de lat

-STVV won dit seizoen twee keer, toevallig de twee keer dat Muscat kon rekenen op een fitte De Ridder. Ook in de eerste match tegen Gent was hij bepalend.