Truineer Nieuws melden?

Stad Sint-Truiden kiest voor milieuvriendelijke ledverlichting

Stad Sint-Truiden zal de komende drie jaar zijn straatverlichting vervangen door milieuvriendelijke, interactieve ledverlichting. Burgemeester Veerle Heeren, schepen Ingrid Kempeneers en schepen Jelle Engelbosch stelden vandaag hun project voor op de Sportlaan. (NC)

Hiermee werkt het stadsbestuur aan zijn duurzaamheidsdoelstellingen, waartoe het zich engageert in het kader van de Europese Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie. Dit convenant werd in 2008 opgericht en omslaat gemeenten die zich vrijwillig engageren om maatregelen te nemen rond duurzaamheid, klimaat en energie.

Sint-Truiden slimme stad

Uniek aan het project is dat de ledverlichting ‘slim’ zal zijn. De armaturen zullen voorbereid worden op plug-ins die onder andere data over¬† luchtkwaliteit en verkeersdrukte kunnen meten.
In het verleden maakte Stad Sint-Truiden al verschillende keuzes om te digitaliseren. Het digitale loket van de stad alsook de stadsapp zijn daar voorbeelden van.