Truineer Nieuws melden?

Opvallend: ex-jeugdspeler van STVV voor miljoenen naar Parma

Het kan verkeren. Je laat Castro-Montes gaan, hij maakt het mooie weer bij AA Gent. Je laat Maxime Busi gaan, hij maakt nu een toptransfer, voor 7,5 miljoen euro (!) naar Parma. Twee jeugdspelers die bij de kanaries nauwelijks en geen kansen kregen, en intussen zijn uitgegroeid tot toppers.

© youtube

Geen beweging meer bij STVV, de laatste dag en de laatste uren van de zomermercato. Ook al werd Samy Mmaee door bepaalde media in verband gebracht met Saint-Etienne. Maar voorzitter David Meekers liet ons eergisteren al weten wat hij er van dacht. “Dit is een kwakkel”, zei hij kort maar krachtig.

Opvallendste transfer volgens ons, naast die van Doku…. De transfer van Maxime Busi van Charleroi naar Parma…. Het doet toch pijn aan het hart. Maxime, 20, speelde van 2013 tot 2018 in de jeugd van STVV, jawel. De Luikenaar had bij de Zebra’s maar één seizoen  nodig om uit te groeien tot een vaste waarde. Zo speelde hij zich in de kijker van Parma. Daar gaat hij nu aan de slag.