Truineer Nieuws melden?

Opmerkelijk: Landen bindt strijd aan tegen ratten

Opmerkelijk bericht van de Stad Landen en burgemeester Gino Debroux: “Landen bindt strijd aan tegen rattenplaag”. Er is vastgesteld dat er op steeds meer plaatsen steeds meer ratten opduiken. Hulp van de mensen en van een professionele rattenvanger vereist. (PH)

© FB GD
Mededeling van de Stad Landen
Landen bindt strijd aan tegen rattenplaag!
De laatste jaren stellen we op steeds meer plaatsen in onze stad vast dat er rattenplagen ontstaan. Zonder de gepaste maatregelen zal dit probleem steeds erger worden. Om die reden heeft de stad beslist om een professionele rattenvanger in te schakelen.
De firma AMB Reynders jaagt sinds kort in heel Landen op ratten en muizen, zowel op openbaar als privédomein.
Toch kan je als inwoner zelf ook heel wat maatregelen treffen om ratten en ander ongedierte te vermijden. Bijna altijd zien we dat mensen een te groot voedselaanbod (teveel aan kippenvoer, vogelvoer, hondenvoer, paardenvoer) hebben, maar ook composthopen en compostbakken zijn plekken waar ratten graag komen. Als er dan een houtstapel, tuinhuis of andere faciliteiten is zien zij de mogelijk op een ideale leefomgeving voor te wonen en te eten. Probeer dit dus zeker te vermijden! Preventie is dus erg belangrijk.
De bruine rat is vandaag de dag meer dan ooit aanwezig. Inwoners die er overlast van hebben, kunnen de firma AMB Reynders contacteren via ons milieuloket op het stadhuis van Landen, 011 88 03 23 of via milieu@landen.be. De rattenvanger komt dan ter plaatse om het probleem op te lossen. Zijn werkdomein strekt zich uit langs onze waterlopen, maar ook in en rond woningen of gebouwen.