Truineer Nieuws melden?

Marc Brys, in de picture, ‘verbaast’ alweer

Een grote reportage van Marc Brys in Het Laatste Nieuws. Momenteel mooi op een zesde plaats (!) met OHL, wordt hij door de krant bestempeld als de beste Belgische trainer die nooit bij de G5 werkte. Maar hoelang gaat dat nog zo zijn? (Filip Kevers)

© Kevin Vanhees

Vorig jaar, in november, werd de samenwerking tussen Marc Brys en STVV op Stayen gestopt. Ondanks een mercato waarin de Japanse eigenaars pas met spelers kwamen aandraven toen die er bijna opzat en de competitie al bezig was, stond de man uit Ranst in november toch mooi 11de bij zijn ontslag. Het jaar daarvoor was hij 7de geworden. Heel die periode volgden ook wij Brys op de voet. En er viel veel over hem te zeggen, maar een aantal kwaliteiten hebben wij toch altijd in ons achterhoofd gehouden. Hij was bijzonder aimabel maar ook rechtlijnig naar spelers toe, stond altijd open voor een gesprek en had een luisterend oor, wist het beste uit een groep te halen, kon een ploeg zetten en -belangrijk- haalde er ook resultaten mee. In het interview komt ook aan bod waarom hij bij STVV ging. Hij haalt extra sportieve zaken aan, zonder er verder dieper op in te gaan of details aan de neus van de reporter en bij uitbreiding van heel sportief België te hangen. Doet hij trouwens nooit, als je zijn carrière en zijn ontslagen erop naslaat. Intussen heeft hij het duidelijk naar zijn zin in Leuven. OHL vindt hij trouwens structureel de beste club van België, zegt hij nog. En ja, hij heeft het naar zijn zeggen echt naar zijn zin.  Al is dat in het voetbal natuurlijk relatief…. want als de echt grote jongens op het juiste moment op de proppen komen, ja dan.

Vandaag dus in HLN